Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2017 19:33 - Спор няма - 7-ми ноември загуби студената война
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2009 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 05.05.2020 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ленин е абсолютният авторитет тогава, заради ЧУДОТО което се случва в негово име. Немислимият до вчера лозунг „Властта – на съветите, земята – на селяните, мирът – на народите” сработва като автомат. И дава властта на едно оглавено от него МАЛЦИНСТВО, наричано БОЛШЕВИКИ.

Никой не забелязва до днес, и Ленин не забелязва (или не го казва), че е ОПРОВЕРГАНА основата на т.н. материализъм – „БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО”. Пред очите на цял свят ТРИ ДУМИ казани навреме и на място (след ДЪЛГА подготовка, ПАК С МИСЛИ И ДУМИ), обръщат битието на милиони. Да, знам, „материалистите” и сега няма да се съгласят. Но претърпяха да бъдат ПОБЕДЕНИ тия велики „материалисти”. Къде ще ходят. Сега бяха победени на върха на военната си (МАТЕРИАЛНА.!!!) сила, като в кошмарен сън - без да шавнат и биз да пукне едно пищовче. А тогава победиха с МИСЪЛТА И СЛОВОТО на един Ленин, който, и да е имал материална подкрепа, тя, подкрепата, пак е била спечелена САМО С МИСЛИ И ДУМИ. На последното няма какво да възразят.

Съзнанието е част от битието. А КАК словото слага начало на ново дело и битие, е дълга и широка. И има математическо изображение, както може да се намери в блога, в моята поредица "Писмо в бутилка". "В начале бе слово" не е шега работа. Във всеки момент съществува БЕЗКРАЙНО МНОЖЕСТВО от конкретни решения, конкретен ИЗБОР между възможности. Най-простите възможности ги виждат и животните, даже при експеримент 200 паяка са избрали цели 3 (три) възможности. Но има възможности, които с око не се виждат, а има и възможности за КАСКАДИ от решения, с НЕВЕРОЯТЕН резултат, надхвърлящ представите за магия. Това го могат гениите, а сега и изкуствения интелект...

Спор има (1) ЗАЩО Съветският социализъм загуби студената войната, (2) от КОГО я загуби и (3) РЕСТАВРАЦИЯТА която следва всяка революция, доколко е реставрация и доколко е СИНТЕЗ между теза и антитеза. Последният въпрос е най-важен, защото се решава СЕГА.

Продължявя в следващи постинги, живот и здраве.




Гласувай:
6



1. alchemist - За бай Ленин
12.11.2017 21:37
Добре ,че беше немският фекалий Вилхелм II, който го транспортира и да му дава пари. Иначе нищо нямаше да стане от него. В тогавашна Русия е нямало голяма почва за подобни идеи, даже селяните са го гонели. И тогава пичът е впрегнал цялото си сладкодумие и дарби за да предизвика революция.
Цялата "печалба" е била за западняците под формата на социални промени и облекчение на труда(става 8 часа дневно). Техните управници са се страхували от подобни революции в в техните страни.
цитирай
2. krumbelosvet - Благодаря, г-н алхим,
12.11.2017 22:25
Тук става дума за НОВ ПОГЛЕД върху ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС НА ФИЛОСОФИЯТА, а вие предъвквате неща дъвкани милиони пъти, като че не сте прочели поста. Почетете го още веднъж, дано разберете, че е 21-ви век. Или се опитвате да бъдете ТРОЛ-ОТРОВИТЕЛ НА СЛОВОТО?
Моля следващите коментатори да не се връзват на трола-отровител. Повтарям, става дума за ОСНОВНИЯ ВЪПРОС НА ФИЛОСОФИЯТА, а не за парламентарно дърляне за пици и цици.
цитирай
3. alchemist - Ако искаш мога да си изтрия коментара. Няма проблем.
13.11.2017 22:35

Ако става въпрос за гибелта на СССР, може да се поразровиш из нета и градските библиотеки за някои книги, и то написани от руснаци и щателно премълчавани от бг русофобите(защо?). Интересни данни има. Лично аз повече харесвам античните философи и тези от Ренесанса. Маркс си го бива горе-долу, но е казал по свой собствен начин някои философски достижения, че и истини...
Лично аз, не се възприемам за трол. То от толкова щъкащи агент-провокатори из нета е напълно естествено да дам откат.
цитирай
4. kolevdobri - Хубав текст. Но в крайна сметка, парите решават.
15.11.2017 21:26
Приемам и статията и онова, което е написал колегата за германския канцлер, парите и пломбираните вагони, с помощта на които онова човешко изчадие, наред с другите човешки изчадия, със звучните "руски" имена Свредлов, Троцки и Зиновиев, са "хванали за косите руския народ", по думите на Чърчил. След Сократ, описан от Платон, Аристотел, Зенон, Сенека, Августин, цялата плеяда френски, германски, английски, италиански, нидерландски, швейцарски, австрийски и какви ли не други философи, стигам до истината, че чукането между мъже, парите и кръвта на един богоизбран народ, са спойката, която виждат очите ми, сетивата ми, мозъкът ми и всяка една моя клетка. Извинете ме, ако съм накърнил чувствата ви или ако съм се изразил невъзпитано, но трудно си сдържам емоциите, когато става дума за тези определено, нечовеци, на чиято съвест лежат милиони погубени човешки животи и разбиването на още повече съдби. А за материализма какво повече да говорим - ни земя видяха хората там, ни собственост, ни нищо свястно. Една кола и една ютия не можаха да направят. И все пак - какво струва словото, без пари и изброените по-горе неща. То и религията е тяхна...Поне най-известната.
цитирай
5. krumbelosvet - Към комент 4
16.11.2017 11:20
Не се въздържахте от епитети и емоции. И Френската революция, и последвалите походи на Наполеон, не са по-малко кървави. Те са дарили на човечеството ГИЛОТИНАТА. Но не са така ОПЛЮТИ, защото НЕ СА НАЦИОНАЛИЗИРАЛИ Б А Н К И Т Е. А медиите са в ръцете на банкерите. Т Е, те, ТЕ воюват с аристокрацията и християнството, за да заемат ръководното им място. ТЕ измислят думите на Мария Антоанета за хляба и пастите...
Но Сталин слага край на хазарския разгул.
Това е петият пореден пост за Октомври. Всичките са свръх-кратки. Може да ги мернете. А проблема с руските коли и ютии, ще разгледам още днес, може би, в 6-ти пост за октомври.
цитирай
6. kolevdobri - Прегледах ги.
16.11.2017 21:54
krumbelosvet написа:
Това е петият пореден пост за Октомври. Всичките са свръх-кратки. Може да ги мернете. А проблема с руските коли и ютии, ще разгледам още днес, може би, в 6-ти пост за октомври.

Благодаря за напомнянето. Чакам следващата статия. Успех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953244
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031